Цим терміном позначають вид зображення, коли на картині розміщено зменшений варіант цієї ж картини. Швейцарська компанія Nestle у 1948 році винайшла шоколадний порошок, який отримав назву Nestle Quik, тому що швидко перетворював звичайне молоко на шоколадне. У 2003 році Рональда Макдональда замінили рекламною кампанією “I’m Lovin’ It”. Натомість клоуна McDonald’s “найняв” на посаду Головного директора щастя.

Бренд-персонаж уособлює і підсилює емоційний зв’язок, тим самим закріплює у свідомості людини саме ваш продукцію чи бренд. Маскоти були популярні в епоху класичних комунікацій, тому що вони дуже впізнавані. Замість того аби щоразу вигадувати нового персонажа для реклами, простіше зробити одного, впізнаваного і зрозумілого, і вже його інтегрувати в комунікацію. Завдяки маскотам бренди одразу забезпечують собі увагу аудиторії.

Також він з’являвся в анімаційному серіалі “Південний парк” як один з персонажів вигаданого світу. В Америці його образ став не тільки маскотом McDonald’s, а загалом символом індустрії швидкого харчування. Маскот – персонаж компанії, який допомагає зробити комунікацію як з дорослими, так і з дітьми простий і запам’ятовується.

За даними книжки “Fast Food Nation”, у 2001 році 96% американських школярів впізнавали Рональда Макдональда. За своєю впізнаваністю він поступався лише іншому вигаданому персонажу — Санта-Клаусу. Детальніше про те, хто вони, навіщо потрібні та як створити маскот — розповідаю далі. Французький бренд плавленого сиру “Весела Корівка” (франц. “La vache qui rit”) виготовляє продукт з 1921 року. З початку існування бренда логотипом була червона корова із сережками у вухах у вигляді круглих коробочок із сиром.

Что Учесть При Создании Маскота

Маскот — це бренд-персонаж, єдиний образ, що наділений якостями бренду і є його символом. Він стає головним дієвим персонажем у рекламних кампаніях та бренд-комунікації. Маскота можна вигадати для бренда або успадкувати — якщо компанія на ринку давно. Використовувати маскот можна як у всіх каналах комунікації, так і в окремих – наприклад, тільки в соціальних мережах або email-розсилках. Вибір каналу залежить від аудиторії, яку за допомогою маскоту хоче залучити бренд.

А ще дозволяє отримати більший прибуток завдяки продажу сувенірів. У 2020 році M&M’s взяли участь у програмі “Оскара” зі своєю кампанією. У рекламі здається, ніби персонажі-цукерки знають, що відбувається під час церемонії нагородження. Кампанія містила 7 рекламних спотів по 15 секунд, які транслювали під час ефіру. За словами старшого директора бренда, ця кампанія є еквівалентом до Super Bowl, який вони пропустили цьогоріч.

маскот це

У 2019 році до запуску шоколадного батончика зі слоганом “It’s finger licking good” агентство підготувало рекламний ролик та постери. У 2000-х бренд шоколадного молока отримав нову назву Nesquik (від гри слів nestle та quik — ред.), а кролика одягнули в канонічні сині брюки, жовту футболку та кепку. У рекламі він почав займатися популярними видами спорту, як-от скейтбординг, наголошуючи на енергетичній цінності шоколадного напою Nesquik.

А вже у 1923 році логотип переробили й надали корові жіночнішого вигляду. Вона стала червоного кольору, а у вухах з’явилися сережки. Але маскот повністю окуповує вкладені кошти, робить бренд живим і особливим. Свої талісмани існують у Олімпійських та Паралімпійських ігор, різних футбольних, хокейних, бейсбольних і легкоатлетичних чемпіонатів. Дивіться всі етери спільного проєкту від Дія.Бізнес та OMG agency.

Приклади Маскотів Від Світових Брендів

Кролик Nesquik, цукерки M&M’s, Сберкот і Mr. Proper – це маскоти – графічні персонажі, які «олюднюють» компанію та її комунікацію. Як правило, маскоти представляють збірний образ аудиторії компанії. Від дипломних робіт до маркетингових стратегій — все починається з аналізу. Вивчіть потреби аудиторії, що вона очікує, які емоції має викликати персонаж, яка у бренду є визначальна особливість, що є у конкурентів. Наступний етап розробки маскоту – виписати всі асоціації з брендом. Зробити це можна як thoughts map або просто у документі.

Далее я перечислю наиболее популярные примеры маскотов в коммерческой сфере. Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.

У 2014 році дизайн одягу маскота змінили, щоб зробити його образ менш схожим на клоуна. Дотепер Рональд Макдональд продовжує виконувати роль бренд-амбасадора, відтоді як компанія заявила, що він не лише справжній, а ще й володіє магічними силами. Над маскотами потрібно багато працювати, тому що робити їх сьогодні за старим зразком — дорого. Значні інвестиції підуть лише на те, щоб розкрутити маскота, адже це такий самий продукт.

Якщо маскот — окремий бренд і взагалі істота, яка має свій характер та визначні риси, з ним можна створювати цікаві та сміливі комунікації. Усім знайома зелена сова відривається там на повну і показує брендам, як можна спілкуватися з аудиторією. Ближчий приклад — діджитал-чел для не конференції Digital-chill. Він показав усі «болі», з якими стикається діджитал-спеціаліст під час своєї роботи, і розказав, як можна забити на все і чілити. Розробити маскоту та використовувати у комунікації з аудиторією може будь-яка компанія. Особливо добре маскот справляється із завданням залучення молодої аудиторії та підвищення лояльності.

Маскот з брендом надовго, створювати його згідно з трендами — значить перероблювати через кілька місяців в кращому випадку . Це правило неактуальне, якщо мова йде про https://deveducation.com/ ситуаційного героя під одну подію. Рецепт шоколадних цукерок M&M’s вигадав засновник компанії Mars Incorporated Френк Марс під час громадянської війни в Іспанії.

Маскотів люблять використовувати бренди, комунікація яких спрямована на привернення уваги дітей та їхніх батьків. Наприклад, кролик Квікі з Nesquik постає перед глядачами як енергійний, позитивний та сміливий персонаж, який не любить сидіти на одному місці. Він уособлює якості бренду, які неможливо описати у продукті. До того ж, у поведінці кролика Квікі можна знайти подібність до дітей – він енергійний і завжди «за» будь-які пригоди. Людина розуміє світ через антропоморфні предмети, уподібнені до неї самої. Ми наділяємо людськими характеристиками тварин або предмети, щоб побудувати міцніший емоційний зв’язок.

У рекламі Весела Корівка з’являється як позитивний персонаж. Вона пропонує людям скуштувати сир, щоб поліпшити настрій. Перше зображення корови виконав винахідник марки і власник фабрики — Леон Бель. Він зобразив корову “La Wachkyrie” з вантажівки для перевезення м’яса в роки Першої світової війни.

У 2008 році Cheetos розробили серію рекламних роликів Orange Underground. У них Честер з голосом дорослого чоловіка звертається до людей і закликає їх використовувати палички читос для помсти або розв’язання проблеми. Ця рекламна кампанія була адресована дорослій аудиторії, тому що дослідження показало, що 60% споживачів Cheetos — дорослі. Познайомте аудиторію з маскотом у соцмережах, створіть стікерпак, проведіть масштабну медійну кампанію. Якщо зв’язку між компанією та героєм не буде, значить в мережі з’явиться ще один прикольний персонаж, на який витратили гроші.

що таке маскот

Спілкується з аудиторією і зміцнює емоційний зв’язок. Споживач сприймає персонажа як особистість, яка може розказати несмішний анекдот під час незручної паузи і зрозуміло пояснити особливості продукту, розв’язати проблеми. З цієї ж причини між користувачем та компанією виникає емоційний зв’язок, ми починаємо щиро турбуватися та вболівати за героїв у їх рекламних пригодах, створювати меми. Його створили у OMG company для того, щоб такий яскравий бренд, як Aviasales, мав ком’юніті у TikTok. А за потреби олушу можна перенести і в інші канали комунікації.

  • Іноді трапляється, що маскот стає більш бажаним, аніж продукт, який він рекламує — і це наступний крок розвитку для бренда.
  • Бренд-персонаж уособлює і підсилює емоційний зв’язок, тим самим закріплює у свідомості людини саме ваш продукцію чи бренд.
  • Маскот – персонаж компанії, який допомагає зробити комунікацію як з дорослими, так і з дітьми простий і запам’ятовується.
  • В Америці його образ став не тільки маскотом McDonald’s, а загалом символом індустрії швидкого харчування.
  • У 2019 році до запуску шоколадного батончика зі слоганом “It’s finger licking good” агентство підготувало рекламний ролик та постери.
  • До того ж, у поведінці кролика Квікі можна знайти подібність до дітей – він енергійний і завжди «за» будь-які пригоди.

Маскота майже прибрали з реклами, однак він продовжував взаємодіяти з дітьми в ресторанах та повсякденному житті. Постать Рональда Макдональда з’являлася в коміксах, книжках, фільмах, відеоіграх та анімаціях. Відомими маскотами в Інтернеті є козел Френк, емблема і покровитель Живого Журналу, Фелла — робо-кішка, яка «обслуговує» DeviantArt. Довгий час логотип компанії “Тане в роті, а не в руці” наголошував на особливості продукту, збільшуючи продажі. Весь процесс разработки фирменного талисмана можно разделить на несколько простых этапов.

що таке маскот

Іноді трапляється, що маскот стає більш бажаним, аніж продукт, який він рекламує — і це наступний крок розвитку для бренда. Розбираємо, хто такі маскоти, чому бренди їх використовують та які переваги комунікації за допомогою бренд-персонажів, на прикладі п’яти відомих гастромаскотів. Поки графічний дизайнер думає, що ви таке у нього замовили, пропишіть tone of voice персонажу, його визначальні фразочки, характер та стиль спілкування. Як сказано вище, маскот — окремий бренд, у якого мають бути відповідні атрибути. Компанії, у яких є персонажі, одразу виділяються серед конкурентів, запам’ятовуються споживачам і завдяки цьому мають вищу прибутковість.

Герой вписується в цю концепцію, адже він сам ділиться історіями. Приміром, персонаж бренду Flint, потішний хлібчик, розповідає, як забивати на все, що завгодно, відзначає з підписниками Геловін, грає в ігри. Разом з аудиторією він проживає життя і показує, як гармонічно в ньому існує бренд. Бувають з довгими хвостами та смішними вухами, саркастичні і дуже милі. Це все маскоти — персонажі брендів, які представляють їх на ринку. У 2011 році в Британії вийшов перший рекламний ролик, де показана ферма корів, на якій створюються трикутні сирки.

У ролику з’явилися нові персонажі, яких бренд надалі використовув як товаришів Веселої Корівки. Просування кампанії також охоплювало діджитал та офлайн-рекламу. Після проведеного дослідження про цільову аудиторію, конкурентів, асоціації з брендом можна приступати до графічної розробки маскоту. “Зв’язати” персонажа з конкретною компанією в голові споживача допоможуть фірмові кольори.